Kiinteistöt ja asuminen

Kiinteistöihin liittyvä verosuunnittelu

Yksi osaamisalueistamme on kiinteistöihin liittyvä verosuunnittelu ja vuokraustoiminnan verotus. Menestyksekäs sijoittaminen kiinteistöihin ja asunto-osakkeisiin edellyttää myös lainsäädännön ja verotuksen tuntemista. Sijoitustoiminnan verotukseen voi vaikuttaa verosuunnittelulla, esimerkkinä tästä voidaan mainita sijoittaminen yhtiön kautta, jolloin tulot verotetaan yhteisöveroprosentin (20 %) eikä pääomatulojen veroprosentin (30/34%) mukaan.

Tutustu koulutukseemme Vuokraustoiminnan verotus”, jossa selvitämme yksityiskohtaisesti vuokratulojen verotukseen liittyvät verosäännökset ja tulkinnat. Koulutus soveltuu valmennukseksi vuokravälittäjien LVV-kokeeseen.

Asunto-osakeyhtiön verotus sekä asunto-osakeyhtiöitä koskeva lainsäädäntö

Ota meihin yhteyttä, mikäli sinulla on asunto-osakeyhtiön verotukseen, hallintoon tai osakkaan ja yhtiön väliseen vastuunjakoon liittyviä kysymyksiä. Milloin asunto-osakeyhtiön pitää antaa veroilmoitus, mikä on verotuksen asuintalovaraus tai kuka vastaa, jos asunnon kylpyhuoneeseen tulee vesivahinko ovat kysymyksiä, joihin saat meiltä vastauksen.

Myyjän vastuut ja velvoitteet asuntokaupassa sekä asuntokaupan verotus

Oletko epävarma siitä mitkä asiat asuntoa myydessä ovat myyjän vastuulla ja milloin ostaja voi reklamoida virheestä asunnossa? Mitä Hyvä välitystapa edellyttää kiinteistönvälittäjältä ja miten toimimalla voit vähentää riskiä reklamaatioista? Käytännön kokemus kiinteistönvälitysalalta on antanut meille vahvan osaamisen asuntokauppaan liittyvistä ongelmatilanteista.

Aina myöskään asunnon myyntiin liittyvät veroseuraamukset eivät ole selviä, joten ota yhteyttä, jos mietit milloin oman asunnon myynti on verovapaa, miten myyntivoitto lasketaan ja kannattaako esimerkiksi kuolinpesä jakaa ennen asunnon myyntiä.